in

«Патріотичний цинізм» — Олег Скрипка виразив свою думку про україномовну творчість Потапа і Дорофєєвої

Лідер українського гурту ВВ Олег Скрипка заявив, що його не вражає україномовна творчість Надії Дорофєєвої та Олексія Потапенка, котрі до минулого року не відмовлялися від пісень мовою ворога. Артист пояснив, що своїми новими треками зірки просто будують бізнес, та назвав їх «патріотичними циніками».

Мова про Потапа та Дорофєєву зайшла під час інтервʼю на YouTube «Твоє місто». Виконавець натякнув, що позиція його колег нічого не змінює.

«Патріотичний цинізм. Щирі циніки. Просто є людина сцени, а є людина – бізнесмен сцени. На сьогоднішній день існують такі механізми, що люди спостерігають на сцені бізнесменів. Бізнесмени собі класно побудували карʼєру, а дехто з них ще більш-менш нормально співає», – почав Олег Скрипка.

Фронтмен ВВ вважає, що в українських піснях зараз є багато тексту про свободу, але мало змісту. За його словами, якісна музика має бути першочерговою задачею.

«Ми маємо культурну катастрофу і, напевно, був російський вплив. Тобто структура шоу-бізнесу не змінилася. Був російськомовний контент і якісь україномовні дурачки, щоб були в ефірі. Якщо забрали російськомовний контент, що ми залишаємо, якщо механізм той самий? Потрібно поставити задачу, щоб був якісний продукт, щоб у музику повернувся зміст, а не тільки слова про свободу», – додав артист.

Чому міг зірватись благодійний концерт Джамали у Польщі???

«Пташка» з «Азовсталі» викликала гнів рашистів, заспівавши українську пісню «Червона калина» на російському танку в центрі Берліна