in

«Ми зробимо дуже багато!» — Святослав Вакарчук отримав нове почесне звання

Харківський національний університет імені Каразіна отримав двох нових почесних докторів. На нещодавньому засіданні Вченої ради закладу вирішили надати це звання музиканту Святославу Вакарчуку й американському історику Тімоті Снайдеру.

Про це повідомило Суспільне.

«Я впевнена, що разом ми зробимо дуже багато для університету, освіти, науки та просвітництва, для нашої Перемоги! Новообрані почесні доктори університету також пообіцяли обов’язково відвідати Каразінський, тому ми дуже чекаємо та будемо раді вітати їх у Харкові», – зазначила ректорка університету Тетяна Кагановська.

Святослав Вакарчук – український музикант, лідер гурту «Океан Ельзи», громадський діяч, колишній політичний діяч і голова партії «Голос», композитор, автор пісень, лейтенант Збройних сил України.

Photographer_Viktoriia_Yakymenko

Тімоті Снайдер – американський історик, письменник, дослідник історії Східної Європи, публічний інтелектуал. Він є постійним членом Інституту гуманітарних наук у Відні та професором Єльського університету. Володіє українською мовою.

Снайдер досліджує націоналізм, тоталітаризм і Голокост. «Криваві землі: Європа між Гітлером та Сталіним» – монографія, в якій він обґрунтував тезу про те, що нацистський і радянський режими знищили близько 14 мільйонів мешканців на території України, Польщі, Білорусі, країн Балтії та у західних областях Росії.

«Досить та геть руки від фольклору!» — Колишня учасниця українського гурту YUKO Юлія Юріна розкритикувала творчість Трінчер, Полякової та Лободи

Ніхто не знає, як було насправді: Ксенія Мішина розповіла, як чотири місяці усердно працювала над собою та плакала