in

«Ми молимося за дітей» — молдавський співак Дан Балан презентував кліп під назвою «Love Maria», який був знятий в Києві ще до війни

Молдавський співак Дан Балан, який днями вперше за вісім місяців вийшов на зв’язок з фанами, потішив прихильників новинкою.

Балан, який на початку повномасштабного вторгнення росії підтримав Україну, зробив це знову через призму музики. На YouTube каналі Crazy Loop – альтер-его Дана Балана, відбулася прем’єра кліпу під назвою «Love Maria». Це відео артист зняв у мирному Києві до повномасштабної війни.

Відеороботу під назвою «Love Maria» знімали дев’ять днів у мирному Києві, а постпродакшн тривав понад три місяці. Атмосферу кліпу надали понад 2500 дітей із київських шкіл.

«Це відео знято у мирному Києві, до повномасштабної війни. У кліпі взяли участь близько 2500 дітей із київських шкіл. У відео вони щасливо насолоджуються своїм дитинством і навіть не уявляють, що скоро їхнє життя зміниться. Сьогодні, коли ми презентуємо цю відеороботу, ми молимося за дітей, які постраждали від цієї трагедії», — прокоментував роботу Дан Балан.

Концепцією кліпу стала історія кохання, яка відбулася з персонажем у 80-х роках. Він подумки повертається в цей час і згадує своє перше кохання на ім’я Марія.

Ідея повернути до життя персонажа Crazy Loop прийшла до артиста після того, як додаток Tik Tok став вкрай популярним. Тоді артист згадав, наскільки сильно він любить танцювати. 2008 року Дан Балан вже презентував одну роботу Crazy Loop під назвою «Mm-ma-ma». На той час відеокліп став феноменом в Інтернеті і зібрав десятки тисяч пародій по всьому світу. Шанувальники наслідували його у характерних для Crazy Loop елементах одягу.

Дан Балан і Україна

В останні роки Дан Балан був активним в Україні. Він був тренером вокального проєкту «Голос країни» і навіть переміг зі своїм підопічним у дев’ятому сезоні. Під час повномасштабного вторгнення рф до України Балан перебував у Києві. Через повномасштабну війну, розв’язану росіянами, Балан не зміг вчасно прибути до Румунії, де мав вести нацвідбір на «Євробачення-2023». Згодом Дан Балан засудив дії кремля і підтримав Україну. Наразі відомо, що артист перебуває у Туреччині, де працює над новими проєктами.

Нагадаємо, що Дан Балан також є засновником гурту O-Zone, пісні якого стали світовими хітами. Трек «Dragostea Din Tei» досяг вершин чартів у 32 країнах і був проданий тиражем понад 12 мільйонів копій по всьому світу. Протягом своєї кар’єри він досяг численних успіхів як автор і соліст, випустивши такі хіти, як «Chica Bomb», «Freedom», «Lendo Calendo», «Hold on Love», «Allegro Ventigo», «Numa numa 2».

«Подарували друге життя» — Тіна Кароль перевипустила оновлену версію кліпу на пісню «Мед», який знятий в Україні

«Засвітила лишнє» — українська співачка Даша Астаф’єва покрутилась на камеру у звабливій сукні в горошок