in

Британська співачка Ріта Ора виступила у першому півфіналі Євробачення з біженкою із України

Британська співачка Ріта Ора під час свого виступу у першому півфіналу «Євробачення-2023» підтримала Україну.

Зірка вийшла на сцену разом з танцівницею з України Софією. Дівчина родом з Рівного та через повномасштабну війну була змушена з родиною тікати до Великої Британії.

На сцені пісенного конкурсу Ріта виконала свій хіт Anywhere, тримаючись за руки з Софією. Українка тримала у руках м’яч, який, за словами співачки, символізує втрачене дитинство дітей-біженців.

Номер співачки завершився ефектним танцювальним номером, а у фіналі Ору підняв на руки шоубілет.

У своєму Twitter-акаунті Ора поділилася зворушливою історією Софії та висловилася про те, як важливо підтримувати Україну сьогодні. Історія дівчинки з Рівного стала неймовірно близькою самій Ріті, адже вона свого часу з батьками також була змушена покинути Югославію та бігти до Британії.

«Для мене Софія уособлює силу та надію в ці неспокійні, трагічні та мінливі часи. Ми не повинні забувати про привілей Великої Британії, яка має право приймати «Євробачення-2023″ року в Україні після перемоги Kalush Orchestra на конкурсі минулого року. Доля сім’ї Софії нагадує мені про неймовірну подорож, яку пройшла моя сім’я, коли я була в її віці, і я завжди буду вдячна Великій Британії за проявлену до нас доброту та співчуття. Софія відкриває мій виступ цього вечора, граючи з м’ячем, що символізує втрату дитинства для цих бідних біженців. Я сподіваюся, що цей дивовижний пісенний конкурс відкриє серця по всій Європі та світу. Ми любимо тебе, Україно, ми всі виступаємо сьогодні для тебе», — написала Ора.

Такою ми її ще не бачили: Тіна Кароль без макіяжу в повсякденному одязі прикрасила титулку ELLE

Ірина Білик зворушливо звернулась до своєї покійної мами та показала архівне фото з нею