in

«Виконала свою місію» — українка Ілона Чернобай в синьо-жовтій сукні облилась «кров’ю» на Каннському кінофестивалі для підтримки Батьківщини

Українська блогерка та фітнес-тренерка Ілона Чернобай влаштувала акцію протесту на Каннському кінофестивалі на підтримку рідної країни.

Дівчина вийшла на червоний хідник премії в патріотичному вбранні — асиметричній вечірній сукні в синьо-жовтих кольорах. Піднявшись на сходинки, Ілона облила себе штучною кров’ю.

У такий спосіб, за словами блогерки, вона хотіла привернути увагу світу до того, що війна в Україні ще не закінчилася і просто зараз від російської агресії гине цивільне населення, а багато українців страждають в окупації. Одразу до Ілони поквапилася охорона та вивела її з хідника.

Як розповіла дівчина, ця тема дуже болісна для неї, адже вона родом із Краматорська на Донеччині. Місто від 2014 року зазнає російської агресії, а зараз майже щодня страждає від обстрілів.

«На Каннському фестивалі є люди з різних країн: Великої Британії, Іспанії, Польщі, Німеччини. Уявіть, що вас можуть прийти і вбити за прапор вашої країни. Українцям уявляти не треба. Вони щогодини наражають себе на небезпеку не тільки за наявність прапора, а навіть за прості розмови українською мовою. Наше головне завдання – показати, що Україна не відмовляється від своїх територій і людей. Ми знаємо, що на нас чекають у Донецьку, Луганську та Ялті, попри будь-які міфи російської пропаганди», — поділилася Чернобай.

@ilonachernobaiМені вдалося виконати свою місію! На червоній доріжці Каннського кінофестивалю я вийшла в сукні в кольорах нашого прапору й вилила на себе червону фарбу. Я використала свій шанс і цим вчинком нагадала, що відбувається в Україні!!! На жаль, я не можу згадувати в сторіз усі події, як і багато блогерів, бо інстаграм зносить усе! Моя сторінка під загрозою видалення! Я дуже рада, що мій вчинок розлетівся по всім світовим ЗМІ! Люди не повинні забувати про нас! Акція мала нагадати про людей на окупованих територіях, наших людей, які там живуть! Усіх людей України❤️‍🩹 А по Каннській доріжці прямо зараз ходять блогери та продюсери окупантів, які представляють свої фільми на фестивалі!!! Мене це все стосується особисто! Я з Україною в серці❤️ Я зробила те, що мала! Тепер мені заборонений вхід на фестиваль і багато інших заходів, але воно того варте!!! Пишаюсь собою, що я змогла! Хоч і було дуже-дуже страшно… СЛАВА УКРАЇНІ🇺🇦 Сподіваюсь на вашу підтримку й репости🙏🏼

♬ оригинальный звук — Ilonachernobai

Зазначимо, що цього року на Каннському фестивалі також були присутні росіяни. Зокрема, на хіднику знову з’явилася російська світська левиця Вікторія Боня, яка замовчує злочини РФ. Також відкрили фестиваль фільмом, де одним зі співпродюсерів є російський продюсер Костянтин Елькін, який продовжує працювати в Росії.

«Я шкодую, що були такі часи» — українська співачка Міка Ньютон зізналась, як розпочала співпрацю з російським серіалом «Кадети»

«Давайте допоможемо дітям» — співачка-зрадниця Ані Лорак видала новий цинічний вчинок, відкривши збір коштів для російського благодійного фонду