in

«Всі обіймались і плакали»: військові розповіли деталі звільнення села Благодатне

Українські військові звільнили село Благодатне в Донецькій області. В ході операції бійці ЗСУ взяли окупантів в оточення. Про це в ефірі телемарафону заявив речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

Село Благодатне розміщене на кордоні Донецької та Запорізької областей, воно розміщене нижче смт Велика Новосілка. Звільнити Благодатне вдалося військовим з 68 окремої бригади імені Олекси Довбуша. У першій штурмовій групі, яка просувалась у бік сільського клубу, був перший заступник командира бригади.

Окупанти сиділи у захопленому клубі та облаштували там добре продумані вогневі точки. Українські військові взяли російських окупантів в оточення та запропонували їм здатись у полон. Однак ворог відмовився.

» Загарбники чинили опір до останнього. Наші воїни за допомогою гранатомета зробили в стіні клубу дірку, через яку зайшла група захоплення. Взяли в оточення кілька ворогів, їм пропонували здатися, але вони відмовилися, тому довелося провести зачистку. Одночасно була звільнена школа», — сказав Шершень.

Бійці ЗСУ взяли у полон 6 окупантів. Серед них були російські військові та представники «МВС ДНР».

Український прапор військові купили по дорозі, а вивісив його боєць з позивним «Олімп».

«У звільненому селі люди чекали ЗСУ, коли побачили прапор, то вийшли і обіймалися, плакали», — додав Шершень.

Плачуть навколішки і цілують землю: Україна повернула з полону 95 героїв

Появилися фото росіян, яких поставила на місце чеченка: відомо хто почав конфлікт