in

Навчання зачекає! Данілов приголомшив новиною про скасування відстрочки для студентів та інвалідів

Воєнний стан в Україні продовжується і потреба поповненні особового складі ЗСУ постійно зростає.

Саме тому кількість підстав, що дають можливість на відстрочку від мобілізації, неухильно зменшується. На початку вересня стало відомо, які ще категорії чоловіків тепер можуть отримати повістки. Мова йде про обмежено придатних громадян, а також студентів, які отримують другу чи третю віщу освіту. Про це в ефірі «Українського радіо» заявив секретар Ради Національної Безпеки і Оборони Олексій Данілов.

Що стосується отримання другої, третьої освіти, то це ближче до питань морального порядку. Міністерство освіти зараз буде розглядати це питання, проводитимуть аналіз, адже так сталося, що переважно чоловіки з певним життєвим досвідом – 40-50 років вирішили отримувати другу-третю освіту. Якщо ви можете служити в армії, придатні, то зачекає навчання чи ні буде вирішувати відповідне міністерство

Також на на засіданні РНБО 30 серпня було ухвалено рішення про повторну перевірку обґрунтованості рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби за час повномасштабної війни. «Як так сталося, що на певних територіях кількість хворих, з інвалідністю зросла в десятки разів в порівнянні з 2021 роком. Якщо людина дійсно хвора, непридатна, то їй немає чого хвилюватися. Якщо ж ті чи інші питання вирішувалися за гроші, то буде проведена перевірка і прийняті рішення», – відмітив Олексій Данілов.

«Більше не чекайте!», – Алла Пугачова продала свій замок у Підмосков’ї

«Залиште нас у спокої!», – Дженна Ортега вперше прокоментувала їхній роман з Джонні Деппом