in

«Першовересневий» скандал: школярки у вбранні часів СРСР шокували чернівчан та користувачів соцмереж

Після першовересневого свята знань соцмережами поширився скандал, який виник через публікацію однієї користувачки. Цим дописом стало фото школярок у формі радянського зразка, зроблене, начебто, в одному з парків міста Чернівці. Коли світлина була оприлюднена, в мережі почалася жвава дискусія. Деякі користувачі  висловили думку про те, що автору необхідно було викликати на місце події поліцію або зв’язатися з батьками школярок.

Відомо, що очевидцем прогулянки школярок в парку стала очільниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Ткачук.

«В центральному парку Чернівців я помітила школярок, що були дуже схожими на дівчат зі світлини. Підійшовши до них, я привіталася та поцікавилася яка ж саме школа так «відзначилася». Натомість, школярки розповіли, що вони не з Чернівців та назвали село звідки приїхали«, — згадувала очільниця.

Співзасновниця об’єднання «Батьки SOS» Альона Парфьонова розповіла про те, що такі випадки не є поодинокими. Про скандальну подію за участю школярок стало відомо саме завдяки публікації в її спільноті.

«Традиція одягати білі мережевні фартуки радянського зразка на святкові заходи школи — просто невмируща. В Прилуках (Чернігівска область) це відбувалось постійно, окрім цього року. Але, як не дивно, на заході України ще досі можна зустріти використання такого вбрання,«- каже Парфьонова.

Виявилось, що форму «радянського» зразка можна вільно купити або взяти на прокат. Адже на законодавчому рівні це не заборонено. І підтвердження тому — у мережі.

Нагадаємо, що декотрі з користувачів мережі підтримали основну думку опублікованого поста і дивувалися тому, що в Україні ще можна зустріти пережитки радянського минулого.

Судмедексперт Жанета Сільська з «Повернення Мухтара» в істериці обізвала Аду Роговцеву «перевертнем»

Військовослужбовець ЗСУ полонив серця тренерів «Голосу країни-13» гімном столиці «Києве мій»