in

Співачка Яна Соломко, яка «чекала окупантів з перемогою» втекла з РФ та згадала про українську мову

Уроженка Полтавської області співачка Яна Соломко, яка під час війни хизувалася розкішним життям у РФ, раптово втекла до Америки та зогорила рідною мовою.

Артистка перед початком повномасштабного вторгнення разом із донькою Кірою переїхала до Москви, пояснюючи це тим, що в Україні співачка не може «звести кінці з кінцями». Варто зазначити, що саме на Батьківщині вона здобула свою популярність та заявила про себе, як співачку.

В перший день коли російські війська порушили територіальну цілісність незалежної держави, Яна в соціаліній мережі опублікувала відео, де прохала про мир та припинення війни. Це був перший і останній допис на тему загарбницьких дій окупантів. На деякий час зрадниця зникла з медійного простору, а через 5 місяців презентувала ганебний кліп на підтримку російських терористів, які знищують мирне українське населення.

Ще донедавна співала для окупантів пісні, та раптом Соломко із донькою прийняла рішення «втекти» до Майамі, штат Флорида та віддати дівчинку до місцевої школи.  Проводжаючи 1 вересня дівчинку на навчання, Яна несподівано заговорила українською мовою. Що стало причиною зміни думки — наразі залишається невідомо.

«Не словом, а ділом» — Ані Лорак «атакувала» окупований Крим безпілотниками

«Ми йдемо в ногу з часом, а Росія – ні. Їх відкинуло на 100 років тому!» – Вайкуле рознесла російських колег, які підтримали Путіна