in ,

«Почали надходити погрози»: Андрій Макаревич зробив різку заяву про ХАМАС

Відомий російський музикант та лідер гурту «Машина времени» Андрій Макаревич, який через підтримку України у повномасштабній війні був визнаний іноагентом в РФ, вразив шанувальників неприємною новиною.

Наразі артист проживає в Ізраілі та підтримує свою країну у боротьбі з терористичним угрупованням ХАМАС. Саме через це йому тепер заборонено виступати в Узбекистані, Киргизстані та Казахстані. Артист на особистій сторінці у Facebook розповів, що організаторам концертів у у Ташкенті, Бішкеку, Алма-Аті та Астані надходять погрози від «дивних людей».

Андрій Макаревич постраждав від засудження ХАМАС

У своєму відео зверненні Макаревич згадав як у цих країнах раніше радо зустрічали «Машину времени» та наголосив що, на його думку, безжальні терористи не є захисниками ісламу. «Дивні люди завалили погрозами організаторів. Вочевидь, через те, що я підтримав Ізраїль у його війні. Країну, в якій я живу. Друзі мої, ХАМАС – це не іслам. Сьогодні поряд з нашим будинком упала ракета. Це іслам? Вирізати жінок і дітей – це іслам? Прикриватися заручниками – це теж іслам? Я досі думав, що ні. Щасти вам усім, і до зустрічі на концертах«, – сказав Макаревич.

Варто зазначити, що концертний тур гурту мав відбутися наприкінці листопада — на початку грудня. Втім, росЗМІ стверджують, що спершу проти концертів виступили у Казахстані — режисер Нуртас Адамбай висловився, що Макаревичу не «місце в країні» тому, що він «підтримує вбивства мусульман». Крім того, у Казахстані, Киргизстані та Узбекистані почали створювати ініціативні групи, які борються за відміну концертів колективу.

Інтернет-користувачі в коментарях підтримали Андрія Макаревича у його спробі донести світу правду про терористів та висловили свої сподівання, що концертний тур все ж таки відбудеться.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти звинуватили музиканта у тому, що він начебто «втік» за кордон, у той час коли Ізраїль потерпав від нападу терористів. Макаревич не забарився з відповіддю — йому вдалося влучно поставити на місце кремлівських прихвоснів.

Читайте також: «Я повертаюсь додому — до Ізраїлю»: Андрій Макаревич влучно поставив на місце путіністів, що звинуватили його у «черговій зраді»

«Прощався з життям і ледь не помер» — Віталій Козловський потрапив під ворожий обстріл

Зірка серіалу «Школа» розійшлася з російським репером Моргенштерном через півроку стосунків