in

«Лише Бог знає коли закінчиться війна»: Андрій Макаревич висловився про майбутнє Росії та згадав розмову с путіністом Сукачовим

Нещодавно відомий російський музикант, лідер гурту «Машина времени», Андрій Макаревич висловив свої думки про Росію та закінчення війни в Україні.

Артист, який відкрито засуджує кривавий путінський режим з 2014 року, відверто розповів, чому саме залишив свою Батьківщину. Під час концерту в Лісабоні Макаревич запропонував глядачам задати йому питання, які їх цікавлять. Так були озвучені питання і про його відношення до держави-терористки та коли, на його думку, закінчиться війна в Україні. Що саме відповів на це Андрій Макаревич та які сенсаційні зізнання він зробив — розповідаємо у нашому матеріалі.

Андрій Макаревич розповів про те, що зневірився у свої Батьківщині

Музикант наголосив — він втратив надію не те, що у Росії відбудуться якісь зміни на краще. «Я не звик дивитися на своє життя як на те, на що воно поділилось, у якому місці проходить межа, що було до, а що після. Я не вважаю, що потрібно шкодувати про те, що трапилось або відбулося по-іншому чи непродуктивно. Це вже сталося. Тому не варто витрачати сили, це нічого не змінить. Я ні про що не шкодую. До останньої хвилини надіявся, що щось у Росії може змінитися. Після того, як втратив будь-яку надію, виїхав«, — зізнався
Макаревич.

А от відповідь артиста на запитання про закінчення війни в Україні була дуже лаконічною. «Я не Бог, щоб мати відповідь на таке запитання«, — сказав він. Втім, Макаревич впевнений, що кращі часи настануть, але не так швидко як усім би хотілося. Його прогнози щодо цього не були оптимістичними. «Обовʼязково буде краще, але не факт, що всі доживуть. Як би сумно це не звучало, але вірю, що обовʼязково буде. Бо в нас немає вибору«, -зазначив музикант.

Макаревич впевнений — зміни на краще будуть

Також Макаревич висловився і щодо політичної позиції деяких російських артистів, зокрема свого колеги Гаріка Сукачова — автора хитів «Моя бабушка курит трубку» та «Я милого узнаю по походке». На противагу багатьом російським рок-музикантам, Сукачов свідомо обрав бути кремлівським блазнем. Макаревич згадав як у 2008-2010 роках був задіяний у зйомках фільму «Будинок сонця», режисером якого був Гарік Сукачов. «У фільмі був момент, де розганяють концерт і режисер змусив мене кричати: «Ура! Ми заборонений гурт!» Ми, «Машина времени», ніколи не хотіли бути забороненим гуртом! Ми хотіли мати можливість займатися тим, що ми любимо. Може, Гарік мріяв усе життя бути в забороненому гурті, і він свої мрії переніс на нас. Проте він тепер у такому забороненому гурті, що навіть подумати страшно«, — згадав артист.

Андрій Макаревич та Гарік Сукачов

Також глядачі задали Макаревичу питання стосовно його репертуару під час війни. Вони цікавилися тим, чи варто писати пісні про справжні, страшні реалії війни. «Варто писати хороші пісні. Я дуже не люблю, коли на шкоду якості пишуть тільки тому, що треба писати про війну! Ну х*рню ти напишеш! Пісня сама вирішує, коли їй зʼявитись і якою їй бути. В мене є пісні про російсько-українську війну. Але вони не писались за один день і зʼявлялись саме тоді, коли мали зʼявлятись«, — підсумував Андрій Макаревич.

Читайте також: Козловський зізнався, що більше не служить у зоні бойових дій, а перевівся у частину в Києві

Син Андрія Макаревича, одного із головних критиків Путіна, знявся у новому скандальному російському серіалі

Терезам — справжнє диво, Рибам — нові горизонти, а Стрілецям — хороша новина: Гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 3 грудня