in

Став героєм батальйону: відомий режисер російських фільмів, автор «Кандагару», воює на боці України

Серед видатних українських діячів мистецтва немало тих, хто поставив на паузі творчу діяльність і взяв у руки зброю, щоб стати на захист Батьківщини.

Серед них — талановитий режисер Андрій Кавун. Митець народився у Львові в 1969 році, проте змушений переїхати до Москви — не секрет, що політика в галузі культури проводилася таким чином, що саме в російській столиці було більше можливостей для творчого розвитку. Там Кавун зняв 8 фільмів, і всі вони здобули популярність серед глядачів. Серед них такі картини як «Полювання на піранью» (2006), «Кандагар» (2010), «Дітям до 16» (2010), «Ялинки 1914» (2014), серіал «Шерлок Холмс» (2013). Визнанням успіху діяльності Андрія Кавуна стала його номінація на премію «Еммі».

З початком повномасштабного вторгнення режисер покинув «тепле» і фінансово забезпечене місце в столиці країни-агресорки. Не розголошуючи про своє рішення, Андрій Кавун вступ до лав збройних сил України і скромно виконував бойові завдання.

Богдан Бенюк і Андрій Кавун. Скріншот.

Про перебування відомого режисера на передовій розповів Народний артист України Богдан Бенюк в ефірі свого проєкту «Різні люди».

Коли я довідався, що Андрій Кавун, режисер, в якого я знімався, зараз воює в українській армії, знявши вісім фільмів в Росії. Самодостатній режисер, він кинув це все, переїхав сюди і пішов воювати. То в мене слів не було, я коли телефоном з ним говорив і поїхав потім до нього у військову частину, там зустріч зробив. І відкрив його для своїх, бо в батальйоні ніхто не знав, чим він займався. І коли я їм показав уривок фільму «Кандагар» і потім кажу: «Ось він, той режисер, який це робив». То полковник до нього підійшов і запитав: «Чому ти про це не розповідав?». А він каже: «А як я вам маю казати, що я режисер, при чому я прийшов тут служити, я буду оці козирі свої відкривати». То він потім передзвонив мені і каже: «Пане Богдане, ви зробили мене героєм нашого батальйону»

Читайте також: помер відомий український актор, який отримав важке поранення на фронті

«Є привід відкрити дороге просекко!» — нетвереза ​​Волочкова оголосила, що виходить заміж

У спальні хтось спав: Олександр Волошин показав житло, в яке переїхав після розлучення