in

«Це мова шпани з підворіття» — Андрій Макаревич дивується з того, як псевдожурналісти країни-агресорки подають інформацію

Відомий російський музикант, лідер та єдиний незмінний учасник рок-гурту «Машина времени» Андрій Макаревич, який ще з 2014 року активно виступає проти путінського режиму, нерідко потрапляє в немилість кремлівських пропагандистів через свою позицію. Артиста це анітрохи не турбує, проте він продовжує дивуватися з того, як псевдожурналісти подають інформацію своїм глядачам чи читачам.

Виконавець наголосив, що його вражає «рівень майданного, базарного хамства» в інформаційному просторі країни-агресора. Своєю думкою він поділився на особистій сторінці у Facebook.

«Як художник я насамперед звертаю увагу на форму, а не на зміст. Вражає рівень майданного, базарного хамства, що захлеснув усі рівні інформації – від державних каналів до останньої жовтої листівки. Це навіть не блатна мова – справжні блатні так не розмовляють. Це мова шпани з підворіття», – прокоментував Макаревич.

І якщо путінським міньйонам дозволяється така манера подачі матеріалу, то, припустив музикант, «верхівка» це повністю схвалює або навіть заохочує.

«Зважаючи на все, нагорі це схвалюється, тому напрошуються два варіанти: 1) Це їхня мова спілкування. 2) Вони вважають, що так розмовляє їхній електорат. І те, й інше чудово», – додав зірка.

Інтернет-користувачі в коментарях висловили свою думку щодо цього.

«Це мова мімікрії. Усі розуміють, що треба зійти за своїх, говорячи на цьому тюремно-казарменному суржику. А інакше будуть коситися і здадуть», «Зі скасуванням Союзу почали руйнуватися греблі обмежень… І потекла в рідну мову блатна феня. Спочатку комусь це здавалося «прикольним». З того часу рідна мова продовжує сумлінно відображати те, що відбувається з її носіями», «Було б смішно, якби не було так сумно», – залишали під постом шанувальники.

«Він завжди підтримував Україну» — зірка серіалу «Жіночий лікар» зізналась, який Максим Галкін у реальному житті

Ірина Білик стала копією своєї похресниці Аліни Гросу: дивовижна схожість