in

«Врятуйте мене!» — акторка Катерина Тишкевич зізналася, як і чому опинилася в психлікарні

Популярна українська акторка Катерина Тишкевич, яка вже понад вісім років бореться із нестерпними головними болями невідомого походження, розповіла, чому опинилася в психлікарні.

З початком повномасштабного вторгнення стан актриси став значно погіршуватися і їй перестали допомагати найсильніші антидепресанти, які вони приймала декілька років аби хоч якось покращити своє самопочуття. З кожним днем стан Катерини погіршувався і, порадившись зі своїм психотерапевтом, з яким вони співпрацюють вже понад два роки, зірка серіалу «Нічого не трапляється двічі», прийняла рішення лягти в психіатричну лікарню, щоб бути під постійним наглядом лікарів.

«Є певна група антидепресантів, що впливають саме на хронічний біль. Їх декілька, я сиділа на найстарішому, його придумали ще дуже давно, і він має дуже багато побічних дій. Те, що візуально можна побачити, – це зайва вага: я постійно скидала, набирала. Але він мене тримав у схемі з іншими нейролептиками та ліками. А стрес, повномасштабна щось вибили – щось пішло не так. Потім я його довго не пила, і він раптово знов запрацював, але всього на два тижні. Тобто загалом за останні два роки я жила без сильного головного болю тільки два тижні», — зізналася Тишкевич в інтерв’ю для Аліни Доротюк.

Катерина Тишкевич понад10 днів провела в реанімації

Тоді для дружини актора Валентина Томусяка приписали нові препарати і ніхто не знав якою буде реакції її організму на нововведення.

«Я в той час працювала з психотерапевтом, яка була завідуючою у відділенні. Вона дуже зайнята, у неї дуже багато пацієнтів. І її пропозицією було, щоб я туди лягла і ми могли в її перервах, в її вільні віконця працювати ще й психотерапевтично. І, звичайно, щоб у неї була можливість спостерігати мою реакцію на цей новий для мене антидепресант. Тому я опинилася там», — додала акторка.

Тишкевич виписали з реанімації

Лягти до лікарні було добровільним рішенням Катерини. На той момент вона шукала будь-якого порятунку, адже постійний та нестерпний головний біль не перешкоджав їй нормально жити.

«Я була в такому стані виснаження, що хотіла якомога швидшого ефекту, більших доз, хоч щось зробити, бо я вже не могла витерпіти. Я приїхала туди в дуже поганому стані й прям просила: «Врятуйте мене!» – зізналася Катерина.

Варто додати, що після виписки з психлікарні Тишкевич відправилася в Одесу, але на той момент акторка ще не знала, що на неї там чекає: у дівчини почав стрімко розвиватися сепсис, на фоні цього її стан гіршає та вона потрапляє в реанімацію, а потім впадає в кому.

Читайте також: «У неї вже був досвід!» — колишній обранець Могилевської несподівано прокоментував усиновлення нею двох доньок

«У неї вже був досвід!» — колишній обранець Могилевської несподівано прокоментував усиновлення нею двох доньок

Дівам — прибутковий проект, а Терезам — слідувати за інтуїцією: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на 18 січня