in

«Мене просто обманули» — Сєрга розплакався, згадуючи, як виступав в окупованому Криму і заробляв в РФ під час війни

Український співак Коля Сєрга, який з перших днів повномасштабного вторгнення вступив у лави ЗСУ, зізнався, що шкодує про те, що раніше його позиція була несвідомою.

Артист, який започаткував так званий «Культурний десант» на підтримку психологічного стану військовослужбовців, особливо тих, які знаходяться на передовій, тривалий час будував свою кар’єру на дві країни. Він не сприймав анексію Криму та війну на Донбасі, а далі продовжував просувати свою творчість у Москві. Зокрема, у 2015 році він став ведучим фестивалю в тимчасово окупованому Криму.

Коля Сєрга в окупованому Криму

Лише у 2020 році співак повернувся жити на Батьківщину, а зараз, говорячи та усвідомлюючи помилки минулого, Коля не може стримати сліз.

«Я не сприйняв анексію Криму. Я не сприйняв початок війни. І це була дуже інфантильна позиція. Якби я розумів, що відбувається, чи вчинив би я інакше? Так, я б вчинив інакше. Я був би на Майдані серед кращих людей. Я занурився у вивчення української літератури. І мені одразу попався Микола Хвильовий — Арабески. Я прочитав, і був приголомшений. Я сидів і в мене сльози текли по щоках від того, що я зрозумів, що мене просто обманули. Ну це вау, це світовий рівень», — зізнався Сєрга.

Коля Сєрга шкодує про свої помилки

Після 24 лютого 2022 року Коля кардинально змінив своє бачення та ставлення до всього російського.

«Мій перехід був різкий. Я собі заборонив спілкуватися російською мовою. Наприклад, у мене була колись пісня, називалася «Бога след». Така балійська пісня. Насправді, в порівнянні дуже легко любити життя без війни, але коли з’являється війна, і ти… глобальна картина доповнюється, і ти бачиш не Бога слід, як у тій пісні, а Бога тінь», — зазначив військовий.

Читайте також: Потап у Німеччині презентував себе як артист «російського ретро»: куди насправді спрямована «благодійна» допомога

Все в пальмах і квітах: Галкін несподівано розсекретив вулицю, на якій знаходиться їх з Пугачовою особняк в Кесарії

«Я ж не один такий» — Потап виправдався за те, що виступатиме у Німеччині як виконавець «російського ретро»