in

«Жодної художньої цінності!» — Лайма Вайкуле викликала істерику у росіян своїми заявами про мову та знесення пам’ятника

Латвійська співачка Лайма Вайкуле викликала істерику у жителів країни-агресора своїми заявами про російську мову та пропозицію знести пам’ятники солдатам Великої Вітчизняної війни. За словами виконавиці, вона не бачить сенсу у подібних монументах, адже вони не мають жодної мистецької цінності. Тепер росіяни хочуть покарати зірку.

У програмі на YouTube «И грянул Грэм» Вайкуле зазначила: російська мова належить усьому світу, а не лише РФ. Вокалістка наголосила, що країна-терорист намагається забрати собі все хороше. Вона також підтримала рішення влади Латвії знести пам’ятник російському солдату-визволителю.

«Не розумію людей, які говорили, що вони хочуть схилити голову перед пам’ятником солдатові. Так піди на цвинтар до свого батька, в країні, де він жив. Це ж просто пам’ятник, а не місце поховання. Для чого потрібен пам’ятник? Я не розумію. Жодної художньої цінності в нього немає», – резюмувала Лайма.

Після висловлювань знаменитості влада держави-окупанта зацікавилася її майном у Росії. Крім того, депутати Держдуми висунули ідею заборонити співачці в’їзд до РФ. Нагадаємо, селебріті ще кілька місяців тому заявила – вона не збирається повертатися туди доти, доки Путін не визнає своїх злочинів. Вайкуле також поставила на місце тих, хто стверджує, що Російська Федерація зробила з неї зірку.

«Не треба приписувати собі все на світі. І війну виграла Росія, і СРСР дало все. Так, мені дала Латвія все, правильно. Моя бабуся, яка була співачкою, мої батьки, які дозволили мені співати, моя праця, мої зустрічі випадкові з приголомшливими людьми. До чого тут взагалі Росія? Яке відношення має, я не розумію. Вона мені дала все? Нічого вона мені не дала», – обурилася артистка.

Розхвалювала «вєлікую рускую культуру»: соліст гурту Quest Pistols розлучився з дружиною, яка родом з Маріуполя

«Це не жарт! Вона підтвердила!» — Ані Лорак задонатила на ЗСУ і це не вперше: пропагандисти в істериці